Ambulance actie 2018 geslaagd

We sloten 2016 af met een actie waarbij een heuse ambulance op het Marktveld in Vught stond. Kort hierna hebben we geld overgemaakt naar India en rijdt daar nu de grote ambulance rond om te zorgen dat artsen en verpleegkundigen bij de verschillende “medical outdoors” medische hulp kunnen bieden op afgelegen plekken. Het verzorgingsgebied van IIMC wordt steeds groter. Denk bijvoorbeeld aan de in 2017 door ons gerealiseerde school in Shahjadpur,  100 km ten noorden van Kolkata. Voorheen zat IIMC alleen ten zuiden van Kolkata. Hierdoor is er nog een ambulance nodig, waarvoor we dit jaar actie gaan voeren.

De kosten voor de ambulance zijn geraamd op € 10.000.

Wij hebben opnieuw het Mill-Hill College in Goirle benaderd voor dit project. Wij kennen Mill-Hill. Eerder (in 2014) heeft Mill-Hill fors bijgedragen aan de kosten voor de bouw van de school in Kalyanpur.

Op 30 september 2018 vond op het terrein van Mill-Hill de jaarlijkse Derde-Wereld-Rommelmarkt plaats.

Het was een stralende dag.

IMCN had een kraam ingericht waarin de ambulance-actie werd gepresenteerd.

Ook nu was het ons gelukt om een ambulance van het Rode Kruis te charteren. Deze had veel bekijks en bood ons de gelegenheid om de bezoekers van de rommelmarkt iets te vertellen over het doel van de actie en de situatie in de regio Kolkata.

In de loop van november horen wij welk aandeel van de opbrengst van de rommelmarkt wij ontvangen.

Hopelijk is dit voldoende is voor de aanschaf van de ambulance.

Bij dit project werken wij wederom samen met Wilde Ganzen. Van die zijde ontvangen wij ook een financiële bijdrage voor dit project.

1-10-2018

Nieuwsbrief juli

In deze nieuwsbrief van juli 2018 wordt uitgebreid verslag gedaan van het recente bezoek van Dr. Sujit.

1-7-2018

Succesvol bezoek Dr. Sujit (14 tot en met 16 mei)

Tijdens het bezoek hebben wij samen met Dr. Sujit de organisaties bezocht die de bouw van de school in Kalyanpur mogelijk hebben gemaakt en hen bedankt voor de steun.

Wij zijn naar het Mill Hill college in Goirle geweest, waar een deel van de opbrengst van hun jaarlijkse rommelmarkt naar de bouw van de school in Kalyanpur is gegaan.

Maandagavond 14 april was er een ontmoeting van Dr. Sujit met onze sponsors, donateurs en allen die IMCN steunen.

De belangstelling voor deze avond was groot.

Ook hebben wij Enexis bedankt voor hun steun. En hebben wij een gesprek gehad bij Wilde Ganzen.

Tot slot zijn we naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam geweest, onder meer met het doel om de stagemogelijkheden voor (medisch) studenten bij IIMC in Calcutta onder de aandacht te brengen.

19-5-2018