Interview Dr. Sujit

Dr. Sujit had een interview voor de Quinsland universiteit in Brisbane, Australië.

Op zijn bekende bevlogen manier legt hij uit wat zijn ambitie en zijn missie is.

23-8-2021

Corona alarm India

Enige dagen geleden ontvingen wij dit bericht van Dr. Sujit over de alarmerende nieuwe covid-uitbraak in India

27-4-2021

COVID SLAG in Kolkata

 

Meestal ben ik gewend om positief nieuws te schrijven en over het algemeen gaat alles bij ons de goede kant op. In ons laatste verslag schreef ik dat COVID & de sociale levenssituatie verbetert.

Deze periode zijn we een beetje ongelukkig, de COVID-situatie is meer dan alarmerend, elke dag raken steeds meer mensen besmet, iedereen is in de war en in paniek, er is niet genoeg plaats in het ziekenhuis en er is een enorm tekort aan zuurstoftoevoer. Vorig jaar in deze periode hadden we een 100% lockdown met 1500 - 2000 COVID-gevallen per dag, dit jaar zijn er elke dag 12.000 - 14.000 mensen besmet rond Kolkata en in Bengalen. Ongeveer 1,5% van de mensen wordt gevaccineerd en de regering probeert de vaccinatie te verbeteren. Bij IIMC zijn we gevaccineerd omdat we eerstelijnswerkers zijn die voorrang kregen bij vaccinatie. Het lijkt erop dat de regering geen plan heeft voor een volledige lockdown, maar openbare bijeenkomsten, bioscopen en alle scholen zijn gesloten. In onze IIMC - Missie zijn onze medische outdoors en andere diensten open en staan ​​we altijd klaar voor alle nood- en hulpwerkzaamheden. Aangezien het platteland en afgelegen dorpen nog niet significant zijn getroffen, blijven alle projecten, behalve scholen, open. Alle IIMC-vrijwilligers doen hun best om iedereen te helpen en te ondersteunen. Dank aan al onze IIMC-vrienden nationaal en internationaal voor de voortdurende steun en inspirerende aanmoedigingen tijdens deze rare en moeilijke periode. We geloven dat deze catastrofale, slechte situatie snel voorbij zal zijn en dat we elkaar zullen ontmoeten om opnieuw iets voor onze buren te doen.

 

Dr.Sujit

IIMC- Missie

Kolkata-India, 24 april 2021.

Nieuwsbrief december 2020

In de nieuwsbrief van december 2020 leest u hoe corona onze activiteiten heeft belemmerd in 2020 en wat IIMC in India doet om de corona-slachtoffers te helpen.

12-12-2020

Corona in India medio september op hoogtepunt

In deze grafiek is te zien dat de Corona piek in India medio september op zijn hoogtepunt was met bijna 100.000 besmettingen op 1 dag.

https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_India

15-10-2020

Lockdown India begin juni versoepeld

Niet omdat de pandemie in India onder controle was of zelfs maar afnam.

Het langer op slot houden van de samenleving en vooral de economie zou meer schade aanrichten.

Veel Indiërs zijn werkzaam in en afhankelijk van bedrijfstakken die het hardst worden geraakt door de coronacrisis. Door de sluiting van winkels en restaurants werd voedsel nog schaarser en moeilijker verkrijgbaar, terwijl Indiërs ook niet meer op de vrijgevigheid van religieuze instellingen konden rekenen.

Miljoenen Indiërs verloren door de coronacrisis hun baan en moesten noodgedwongen de steden verlaten en terugkeren naar hun geboortedorpen. Daardoor bereikte het coronavirus ook de afgelegen dorpen. In eerste instantie dook het virus vooral op in de dichtbevolkte steden.

De steden kregen te maken met een werknemerstekort en omzetdalingen in branches die nog wel draaien, waardoor veel winkels en bedrijven alsnog failliet gingen.

15-7-2020

Nieuwsbrief mei 2020

In de nieuwsbrief is een uitgebreid fotoverslag opgenomen van de verdeling van de voedselpakketten tijdens de lockdown.

22-5-2020

Lockdown India vanaf 24 maart

Geheel India is vanaf 24 maart locked down in verband met het coronavirus.
De maatregelen treffen vooral de armsten.

Op 4 april j.l. ontvingen wij het volgende bericht van Dr. Sujit.

After 10 days 100% locked down in India, specially in Rural Areas, social, medical, Nutritional everything is reaching in a critical stage. We IIMC Team has decided to support as much possible Medically, Socially and Emotionally. Next Days we shall reach around 200 rural poor and destitute families with Rice, Lentils, Potatoes, Soybean, Sugar, Biscuits, Soap, Sanitizer, Medicaments and other Essential Materials. We need support and donations. Any little amount will be very helpful. We shall keep you informed and updated regularly.
Thank you very much for being with us everytime.
Greetings.
Dr. Sujit. IIMC MISSION.

In Nederland hebben we veel problemen tijdens de coronacrisis, maar in India is de situatie ernstiger. Daar is gebrek aan voedsel en medicamenten. Mannenvo, allen dagloners, zijn hun werk en inkomen kwijt. Hongersnood dreigt.
Inmiddels is IIMC begonnen met het samenstellen van voedselpakketten. De paketten worden dagelijks verdeeld onder de armste mensen.
IMCN probeert vanuit Nederland de arme mensen in West-Bengalen te helpen door financiële steun te bieden.
Als u ons daarbij wilt helpen kunt een bedrag overmaken op bankrekening:
NL60 RABO 0102628661 t.n.v. STG INDIAN MOTHER AND CHILD NL.

10-4-2020

Tegharia outdoor wordt indoor

De Tegharia Outdoor in Sonarpur is het oudste gebouw van IIMC. Hier is Dr. Sujit in 1989 gestart met zijn missie. Dit gebouw is na 30 jaar gebruik nu echt aan een uitgebreide facelift toe. Het wordt eigenlijk compleet gerenoveerd en er komt een extra verdieping bovenop. Ook komen er een aantal ziekenhuisbedden, zodat de outdoor (waar patiënten nu niet kunnen verblijven) een indoor wordt.

De kosten worden begroot op ongeveer € 80.000. Vanaf januari 2020 starten we met de inzameling van gelden. De opening is gepland in januari 2022. We hebben dus 2 jaar de tijd. We hebben nog niet alle acties voor deze 2 jaar bedacht. In ieder geval organiseert het Maurick College in Vught in juni 1920 een actieweek over duurzaamheid. De opbrengsten van deze week zijn bestemd voor dit project.

Vanzelfsprekend zullen wij Wilde Ganzen vragen om ook dit project te ondersteunen.

10-12-2019

Voortgang project Women Excellence Centre

In Dhaki is het Women Excellence Centre gevestigd waar vrouwen in kleine groepen scholing en vorming krijgen. Zij worden getraind in het regelen van microkredieten en het bevorderen van onderlinge contacten. De vrouwen verspreiden hun kennis in de plaatselijke gemeenschappen.

Het centrum moet worden uitgebreid. De kosten voor dak, vloer, meubels, een bibliotheek en meer bedragen ongeveer                € 20.000. Samen met een bijdrage van Wilde Ganzen is dit geld nu volledig beschikbaar. Daarom wordt nu gestart om deze uitbreiding te realiseren. 

9-12-2019