Het Mill Hill College in Goirle is gestopt met de  jaarlijkse rommelmarkt

Na vijftig jaar (!) is de Werkgroep Derde Wereld van het Mill Hill College in Goirle gestopt met de jaarlijkse rommelmarkt.

IMCN heeft een zich een aantal malen gepresenteerd op dit grootse schoolevenement waar jaarlijks heel Goirle bij betrokken was.

In 2014 stonden wij op de rommelmarkt voor het project ‘Klussen voor Klassen’, de bouw van een nieuwe school in Kalyanpur.

De opbrengst bedroeg samen met de bijdrage van Wilde Ganzen: € 9.000.

In 2018 waren wij aanwezig met een kraam om aandacht te vragen voor ons ambulance project.

Van de opbrengst van die rommelmarkt ontvingen wij toen via Wilde Ganzen een bedrag van € 10.000.

Zaterdag 19 maart jongstleden was er een gezellige “uitzwaaibijeenkomst”.

Twee mensen van IMCN waren erbij.

22-3-2022

Vertraging bouw Women Excellence Centre (WEC)

Het WEC in Dhaki is een campus waar vrouwen worden bijgeschoold die hebben deelgenomen aan de ontwikkelingsprogramma's van IIMC. Het WEC bestaat nu uit een hoofdgebouw met omliggend terrein.

Er is nu een project gestart om het gebouw uit te breiden met een overkapping van een deel van het terrein, de aanleg van een vloer, de inrichting van de

bibliotheek met boeken en leermateriaal en de aanschaf van meubilair.

De totale kosten van dit project bedragen € 19.381. Wilde Ganzen (WG) heeft 1/3e  deel van de kosten bijgedragen, € 6.460.

Het geld is begin 2020 overgemaakt naar India, om direct met de uitvoering te kunnen beginnen. En toen overviel Covid 19 de hele wereld en ook India. Velen  verloren hun werk en keerden terug naar het platteland.Hongersnood dreigde en er was gebrek aan medische voorzieningen.

De focus van Dr. Sujit en zijn organisatie richtte zich vanaf dat moment vanzelfsprekend allereerst op het lenigen van de hongersnood, zorgen voor voedselpakketten en medische zorg.

WG verlangt na voltooiing van ieder project een verslag met foto’s. Keer op keer moest hiervoor uitstel worden gevraagd. Steeds weer trad vertraging op, door opnieuw Corona, de orkaan Amphan en de jaarlijkse moesson.

Nu is nog steeds niet bekend wanneer de bouw van het WEC klaar zal zijn. Aan WG leggen wij keer op keer uit welke problemen in India de voortgang van dit project belemmeren.

9-12-2021

Verbouwing Tegharia

IIMC maakt onderscheid tussen outdoor klinieken en indoor klinieken. Een outdoor is in feite een polikliniek Een indoor is een kliniek waar patiënten kunnen worden opgenomen.

De Tegharia Outdoor in Sonarpur is het oudste gebouw van IIMC. Het is na 30 jaar gebruik aan een uitgebreide facelift toe. Het project omvat een complete renovatie en er komt een extra verdieping bovenop.

In feite wordt de polikliniek uitgebreid en omgebouwd tot ziekenhuis.

De kosten voor dit grote project bedragen € 62.400.

Met de bouw van de nieuwe indoor is men recent begonnen. Onzerzijds konden acties voor de fondswerving in 2021 niet doorgaan. Vanzelfsprekend wordt Wilde Ganzen ook betrokken bij dit project.

9-12-2021

Interview Dr. Sujit

Dr. Sujit had een interview voor de Quinsland universiteit in Brisbane, Australië.

Op zijn bekende bevlogen manier legt hij uit wat zijn ambitie en zijn missie is.

23-8-2021

Corona alarm India

Enige dagen geleden ontvingen wij dit bericht van Dr. Sujit over de alarmerende nieuwe covid-uitbraak in India

27-4-2021

COVID SLAG in Kolkata

 

Meestal ben ik gewend om positief nieuws te schrijven en over het algemeen gaat alles bij ons de goede kant op. In ons laatste verslag schreef ik dat COVID & de sociale levenssituatie verbetert.

Deze periode zijn we een beetje ongelukkig, de COVID-situatie is meer dan alarmerend, elke dag raken steeds meer mensen besmet, iedereen is in de war en in paniek, er is niet genoeg plaats in het ziekenhuis en er is een enorm tekort aan zuurstoftoevoer. Vorig jaar in deze periode hadden we een 100% lockdown met 1500 - 2000 COVID-gevallen per dag, dit jaar zijn er elke dag 12.000 - 14.000 mensen besmet rond Kolkata en in Bengalen. Ongeveer 1,5% van de mensen wordt gevaccineerd en de regering probeert de vaccinatie te verbeteren. Bij IIMC zijn we gevaccineerd omdat we eerstelijnswerkers zijn die voorrang kregen bij vaccinatie. Het lijkt erop dat de regering geen plan heeft voor een volledige lockdown, maar openbare bijeenkomsten, bioscopen en alle scholen zijn gesloten. In onze IIMC - Missie zijn onze medische outdoors en andere diensten open en staan ​​we altijd klaar voor alle nood- en hulpwerkzaamheden. Aangezien het platteland en afgelegen dorpen nog niet significant zijn getroffen, blijven alle projecten, behalve scholen, open. Alle IIMC-vrijwilligers doen hun best om iedereen te helpen en te ondersteunen. Dank aan al onze IIMC-vrienden nationaal en internationaal voor de voortdurende steun en inspirerende aanmoedigingen tijdens deze rare en moeilijke periode. We geloven dat deze catastrofale, slechte situatie snel voorbij zal zijn en dat we elkaar zullen ontmoeten om opnieuw iets voor onze buren te doen.

 

Dr.Sujit

IIMC- Missie

Kolkata-India, 24 april 2021.